Σάββατο

Τα άγνωστα δικαιώματα των πελατών

Δεν έχουν τέλος τα παράπονα των καταναλωτών για τις υπηρεσίες, τις τιμές και την ποιότητα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μαρία Λίλα mlila@dolnet.gr

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τρίτη 11 Αυγούστου 2009


▅«Δεν... βγαίνουν τα μαγαζιά, όταν μόνο τα ένσημα για τον σερβιτόρο είναι 800 ευρώ τον μήνα και οι τουρίστες προτιμούν να αγοράζουν διακοπές με πλήρη διατροφή στα ξενοδοχεία», υποστηρίζει ο κ. Κ. Παπαζήκος
Τα τραπέζια στις καφετέριες του κέντρου της Αθήνας μισογεμάτα και αυτά με τα στρωμένα τραπεζομάντιλα άδεια. «Τα περίπτερα κάνουν φέτος μεγαλύτερο τζίρο από τα εστιατόρια σε φαγώσιμα», λέει στα «ΝΕΑ» ο κ. Κωνσταντίνος Παπαζήκος, ιδιοκτήτης καφετέριας στην Πλάκα. Κι αν η Αθήνα άδειασε λόγω κρίσης και διακοπών, στην επαρχία τα παράπονα των καταναλωτών για τις υπηρεσίες, τις τιμές και την ποιότητα δεν έχουν τέλος.

Από την 1η Ιουλίου φέτος είναι υποχρεωτική η έκδοση απόδειξης λιανικής πώλησης με κάθε σερβίρισμα και δεν χρειάζεται πλέον ο πελάτης να περιμένει να συναντήσει το βλέμμα του σερβιτόρου το νεύμα του για να πληρώσει τον λογαριασμό.

«Οι περισσότερες καταγγελίες των καταναλωτών που βρίσκονται σε διακοπές εκτός Αθηνών αφορούν κυρίως τις αποδείξεις λιανικής πώλησης», επισημαίνει η κ. Παναγιώτα Καλαποθαράκου, αντιπρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ).

συνέχεια.....

Ποιοι μας τιμούν και που...