Κυριακή

Η Προσοχή των Διεθνών ΜΜΕ στραμμένη στις δραματικές ελληνικές εξελίξεις

πηγή: http://www.protothema.gr

Επικαλούμενη τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Ηλία Μόσιαλου, η Wall Street Journal επισημαίνει την ανάγκη σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας στην Ελλάδα το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα.

Η αμερικανική εφημερίδα σχολιάζει ότι η επιθυμητή συναίνεση, που φαίνεται τελικά ότι θα επιτευχθεί, έρχεται έπειτα από την πολιτική αναταραχή των περασμένων ημερών, η οποία απείλησε να εκτροχιάσει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

«Το ελληνικό αδιέξοδο συνεχίζεται» αναφέρει η γερμανική εφημερίδα “Die Zeit”, η οποία επισημαίνει την ανησυχία γύρω από το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, που προκαλεί η παρατεταμένη απραξία στις πολιτικές εξελίξεις στην Αθήνα.

«O σχηματισμός μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας είναι απολύτως απαραίτητος για την Ελλάδα, εάν επιθυμεί να παραμείνει ζωντανή και να μην οδηγηθεί στο χάος» επισημαίνει η εφημερίδα.

Αναφερόμενη στη Νέα Δημοκρατία η έγκριτη γερμανική εφημερίδα μιλά για απροθυμία του Αντώνη Σαμαρά να αποδεχθεί μια κυβέρνηση ενότητας, επιμένοντας στη διεξαγωγή εθνικών εκλογών.

«Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας» γράφει το BBC. «Ο Αντώνης Σαμαράς αρνείται να αποδεχθεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας και χαρακτηρίζει τον Έλληνα πρωθυπουργό επικίνδυνο για τη χώρα» αναφέρει χαρακτηριστικά το βρετανικό δίκτυο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κάλεσμα Σαμαρά σε Παπανδρέου είναι πρώτη είδηση στην ιστοσελίδα του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου.

Η ισπανική εφημερίδα “El Pais” αναφέρει στο κεντρικό της ρεπορτάζ από την Αθήνα την απροθυμία του Αντώνη Σαμαρά να αποδεχθεί μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, για να διασωθεί, έστω και «στο παρά πέντε», η Ελλάδα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος πρόκειται να διαδεχθεί τον Γιώργο Παπανδρέου στην πρωθυπουργία, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Η χώρα που εφηύρε τη Δημοκρατία παραπαίει ανάμεσα στο χάος και την απραξία».

Ποιοι μας τιμούν και που...