Παρασκευή

Άλλο ένα Βατερλό για την ελληνική οικονομία

Πηγή : http://www.protothema.gr
Άρθρο του Γ.Δημητρομανωλάκη


Οι δυο τελευταίες ημέρες ήταν ένα Βατερλό για την ελληνική οικονομία. Και δεν αναφέρομαι μόνο στις μετοχές και στα πρωτοσέλιδα του γαλλικού τύπου που μιλούσαν για «ΧΑΟΣ». Μιλάω και για την καθημερινότητα . Δείτε γιατί: Εκατοντάδες συμφωνίες είτε ήσσονος είτε μείζονος σημασίας για τον επιχειρηματικό κόσμο ακυρώθηκαν. Δεκάδες πολίτες έτρεξαν έντρομοι στις τράπεζες ενοικίαζαν θυρίδες για να βάλουν τις λιγοστές οικονομίες τους. Απλά κρατήστε δυο γεγονότα:

• Μεγάλος σουπερμαρκέτας και μεγαλοεισαγωγέας της χώρας (δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων στην εισαγωγή τυριών) έλεγε σε φίλους του ότι χθες το πρωί ότι είχε 2 ραντεβού: Στο ένα θα ελάμβανε 200.000 ευρω από προμηθευτή του που

του οφείλει τα χρήματα αυτά εδώ και 6 μήνες. Στο δεύτερο επρόκειτο να δώσει προκαταβολή 30.000 ευρώ για να ενοικιάσει ένα κατάστημα. Αποτέλεσμα: Και τα δυο ραντεβού ακυρώθηκαν. Και οι δυο του είπαν περίμενε να δούμε. Σημειώστε ότι έπρεπε με τα 200.000 ευρώ να πληρώσει τους υπάλληλους του..

• Σε μεγάλη τράπεζα στην Κηφισίας δεκάδες πολίτες (κυρίως συνταξιούχοι αλλά και ελεύθεροι επαγγελματίες) έχουν περάσει την πύλη του υποκαταστήματος και γεμάτοι αγωνία ρωτούν τους υπάλληλους να τους δώσουν κάποιες συμβουλές. Τι θα γίνει, τι πιστεύουν κλπ. Οι υπάλληλοι προσπαθούν να τους καθησυχάσουν. Σε κάποιες περιπτώσεις τα καταφέρνουν και σε κάποιες άλλες όχι. Αποτέλεσμα. Ορισμένοι ενοικιάζουν θυρίδες και βάζουν μέσα χρήματα και με τα μετρητά ανά χείρας έλαβαν τα χρήματα και πήγαν στον σπίτι τους.

Ποιοι μας τιμούν και που...