Δευτέρα

Εχούντ Μπαράκ: Θα ήταν «ευλογία» η πτώση του Ασαντ


Η πτώση του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ θα ήταν «ευλογία» για τη Μέση Ανατολή και πλήγμα στον «άξονα Ιράν-Χεζμπολάχ», δήλωσε ο ισραηλινός υπουργός Αμυνας, Εχούντ Μπαράκ, τον οποίο επικαλείται το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων ΑΡΑ.

«Η οικογένεια Ασαντ είναι καταδικασμένη και κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί», είπε ο κ. Μπαράκ σε συνέδριο στη Βιέννη το βράδυ της Κυριακής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το ισραηλινό υπουργείο Αμυνας, ο Εχούντ Μπαράκ δήλωσε συγκεκριμένα: «Παρακολουθήσαμε αυτές τις τελευταίες ημέρες μάχες μεταξύ των πιστών δυνάμεων στην οικογένεια Ασαντ και των δυνάμεων των ανταρτών. Συνεχίζεται η κατάρρευση της οικογένειας Ασαντ, η οποία θα οδηγήσει τελικά στο τέλος της εξουσίας της. Δεν μπορούμε να πούμε τι θα συμβεί κατόπιν. Σε κάθε περίπτωση, αυτό θα είναι ένα πλήγμα στον άξονα Ιράν-Χεζμπολάχ».

Σύμφωνα με την Υπατη Αρμοστή του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Ναβί Πιλάι, στις επιχειρήσεις καταστολής στη Συρία έχουν χάσει τη ζωή τους 4.000 άνθρωποι μετά την εξέγερση κατά του καθεστώτος που άρχισε τον Μάρτιο.

Πηγή : tovima.gr

Ποιοι μας τιμούν και που...