Κυριακή

Ανήσυχο το Κλίμα στο ΠΑΣΟΚ μετά τις δηλώσεις Χρυσοχοΐδη


«Αναβρασμός» επικρατεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ μετά τις δηλώσεις του κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος, μεταξύ άλλων σκληρών χαρακτηρισμών, είπε για τον κ. Γιώργο Παπανδρέου ότι, «αν ο ηγέτης δεν μπορεί να εκπροσωπεί τα ουσιώδη, τότε πρέπει να αποχωρεί». Ενώ στη Βουλή συνεχίζεται η συζήτηση επί του προϋπολογισμού του 2012, ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο γραφείο του στη Βουλή και έχει συνεχείς επαφές με βουλευτές του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, ο κ. Παπανδρέου δείχνει τουλάχιστον προβληματισμένος και σαφώς εκνευρισμένος από τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης.

Αναλυτικά, ο γραμματέας του κόμματος, Μιχάλης Καρχιμάκης, κληθείς να σχολιάσει τις εν λόγω δηλώσεις, είπε ότι «η αχαριστία, η αλαζονεία και η προπέτεια θα κριθούν από τον κόσμο. Ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του». Νωρίτερα, ο κ. Καρχιμάκης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, άφησε αιχμές για το κυβερνητικό έργο του κ. Χρυσοχοΐδη, καλώντας τον να «τρέξει» το ΕΣΠΑ.

Επιπροσθέτως και ο κ. Μιμής Ανδρουλάκης, με αφορμή τα όσα είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, κάλεσε τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, να διώξει από την κυβέρνηση εκείνους τους υπουργούς που «ξεπερνούν τα όρια των εσωτερικών διαγκωνισμών στη μάχη για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ» .

Αναλυτικά, ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι η κυβέρνηση ταλαιπωρείται από «προεκλογικούς ανταγωνισμούς», στους οποίους έχουν επιδοθεί τα τρία κόμματα που την συνθέτουν και από «εσωτερικούς διαγκωνισμούς», που αφορούν στα όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και στις διαδικασίες διαδοχής. Εξήγησε όμως ότι, «αν το PSI αποτύχει, τότε η χώρα θα αναγκαστεί να κόψει νόμισμα, δηλαδή θα χρεοκοπήσουμε στο πρώτο εξάμηνο του 2012. Γι' αυτό ο πρωθυπουργός θα πρέπει να ζητήσει και παραιτήσεις κορυφαίων υπουργών, εφόσον ξεπεράσουν τα όρια διαγκωνισμών. Περιμένω από τον πρωθυπουργό να δείξει "guts", γιατί η εποχή είναι επικίνδυνη».

Σαφείς αιχμές για τον κ. Χρυσοχοΐδη άφησε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας, λέγοντας ότι «να θυμίζουμε σε όλους αυτούς που ήταν και είναι σε κυβερνητικές θέσει, ότι βρίσκονταν στο ίδιο καράβι. Δεν ήταν ούτε σε άλλο καράβι ούτε σε άλλη χώρα».

Επίσης, ο κ. Πρωτόπαπας, μιλώντας για την εσωτερική διαδικασία του ΠΑΣΟΚ, συνέστησε: «Να προσέξουμε, ώστε οι κινήσεις μας να διασφαλίζουν την ομαλή πορεία της χώρας. Συζητάμε για τα λάθη μας, αλλά δεν ξεχνάμε και τα σωστά. Με τον δύσκολο και επώδυνο δρόμο που ακολουθήσαμε δεν χρεοκόπησε η χώρα. Οι πολίτες διαμαρτύρονται δίκαια. Εμεις οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στηρίξαμε την κυβέρνηση με μεγάλο κόστος…».

Ποιοι μας τιμούν και που...