Παρασκευή

Ρόμνεϊ: «Παράδειγμα προς αποφυγή η Ευρώπη»


Το φαβορί στην κούρσα για το προεδρικό χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος των ΗΠΑ ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2012 Μιτ Ρόμνεϊ δήλωσε σήμερα ότι ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα «μας κάνει να μοιάζουμε ολοένα και πιο πολύ με την Ευρώπη», ένα μοντέλο «που δεν δουλεύει».

«Δεν πιστεύω πως η Ευρώπη λειτουργεί στην Ευρώπη. Δεν θέλω εδώ την Ευρώπη», δήλωσε ο Μιτ Ρόμνεϊ στο Έιμς, ένα σταθμό στην περιοδεία που διεξάγει με λεωφορείο στην Άιοβα (κεντρικές ΗΠΑ) μερικές ημέρες πριν από τις προκριματικές εκλογές σ' αυτή την Πολιτεία - κλειδί, την πρώτη που ψηφίζει στο πλαίσιο των προκριματικών εκλογών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

«Οι πολιτικές που εφαρμόζει ο πρόεδρος για να γίνουμε όπως η Ευρώπη δεν λειτουργούν», πρόσθεσε. «Θέλω η Αμερική να παραμείνει Αμερική», επέμεινε.

Αυτός ο πλούσιος επιχειρηματίας, πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης, γνωρίζει την Ευρώπη αφού έζησε δυόμισι χρόνια στη Γαλλία όταν ήταν είκοσι ετών.

Ο Ρόμνεϊ ηγείται στην κούρσα στην Άιοβα και τον ακολουθεί ο Ρον Πολ και μετά ο Ρικ Σαντόρουμ, ο οποίος ανέβηκε στην τρίτη θέση έξι ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των προκριματικών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στην Πολιτεία αυτή, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη.

Μετά την Άιοβα και το Νιου Χαμσάιρ, το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων θα διεκδικηθεί Πολιτεία με Πολιτεία ως το καλοκαίρι.

Πηγή : protothema.gr

Ποιοι μας τιμούν και που...