Τρίτη

BlindType: Το λογισμικό των δύο Ελλήνων, που γοήτευσε την Google

BlindType: Το λογισμικό των δύο Ελλήνων, που γοήτευσε την Google
BlindType: Το λογισμικό των δύο Ελλήνων, που γοήτευσε την Google Ρεπορτάζ: Νατάσα Φραγκούλη
fragouli@kerdos.gr


«Θυμάστε το επεισόδιο, όπου ο Χόμερ Σίμπσον (σσ. ο δημοφιλής ήρωας της γνωστής σειράς κινουμένων σχεδίων) είχε γίνει τόσο χονδρός που δεν μπορούσε να πατήσει τα πλήκτρα του τηλεφώνου; Λοιπόν αυτό πλέον δεν είναι πρόβλημα, αφού ήρθε το BlindType». Με τον τρόπο αυτό η «Wall Street Journal» σχολίαζε πριν από περίπου ένα δίμηνο το καινοτόμο λογισμικό BlindType, δημιούργημα δύο Ελλήνων προγραμματιστών.

«Με ενθουσιασμό σας ανακοινώνουμε ότι η BlindType εξαγοράστηκε από την Google! Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε όλους για την τεράστια υποστήριξη και τη θετική ανταπόκριση» με αυτή τη διακριτική ανακοίνωση πριν από λίγες ημέρες οι δύο Ελληνες προγραμματιστές γνωστοποιούσαν αυτό που για κάθε επιχείρηση - πόσο μάλλον ελληνική - φαντάζει όνειρο θερινής νυκτός: Την εξαγορά της start up εταιρείας τους από τον τεχνολογικό κολοσσό της Google.

Η είδηση ότι το πνευματικό «παιδί» των δύο Ελλήνων, το καινοτομικό λογισμικό BlindType, ανήκει πλέον στην οικογένεια της Google, ανακοινώθηκε στο Σαν Φρανσίσκο. Εκανε δε τον 38χρονο κ. Πάνο Πετρόπουλο και τον 26χρονο κ. Κώστα Ελευθερίου τους πρώτους Ελληνες που έδεσαν την επαγγελματική τους μοίρα με ένα συμβόλαιο που φέρει την υπογραφή της Google. Μάλιστα μπορούν να επαίρονται ότι είναι μία από τις 83 εταιρείες παγκοσμίως, που προσέλκυσαν το ενδιαφέρον του τεχνολογικού «γίγαντα».

συνέχεια: ... www.kerdos.gr

Ποιοι μας τιμούν και που...