Δευτέρα

Σάλος για τις δηλώσεις Γιούνκερ

Σάλος για τις δηλώσεις Γιούνκερ
Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ότι είχε θέσει το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας σε Έλληνα πρωθυπουργό, o οποίος του απάντησε ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα «γιατί κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα».

Αναστάτωση έχει προκληθεί σε Ελλάδα και Βρυξέλλες λόγω των δηλώσεων του επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, πως είχε θέσει το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας σε Έλληνα πρωθυπουργό, o οποίος του απάντησε ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα «γιατί κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα».

Κυβερνητικός αξιωματούχος, αναφερόμενος στην υπόθεση, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ξέρουμε ποιος πρωθυπουργός παρέλαβε διεφθαρμένη χώρα και την παρέδωσε πιο διεφθαρμένη», ενώ δημοσίευμα των Irish Times αναφέρει αναλυτικά το απόσπασμα των δηλώσεων του κ. Γιούνκερ, όπου προκύπτει ότι μιλά για τον νυν πρωθυπουργό.

Η δημοσιογράφος Λάρα Μάρλοου, των Irish Times, παρέστη στη συνέντευξη του κ. Γιούνκερ. Οι Έλληνες δημοσιογράφοι δεν ήταν παρόντες γιατί ακολουθούσαν τον κ. Παπακωνσταντίνου. Στο ρεπορτάζ της καταδεικνύει το Γιώργο Παπανδρέου ως το συνομιλητή του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Τρία ή τέσσερα χρόνια πριν, γνώριζα ότι ένα από τα κύρια ελληνικά χαρακτηριστικά ήταν η διαφθορά. Τώρα, ο Έλληνας πρωθυπουργός λέει 'Κυβερνώ μια χώρα διεφθαρμένη' ».

Επίσης, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Πέερ Στάινμπρουκ, σε βιβλίο του οποίου αποσπάσματα δημοσιεύτηκαν στην «Καθημερινή της Κυριακής», λέει για τον πρωθυπουργό πως γνώριζε τι θα αντιμετώπιζε σε περίπτωση που εκλεγόταν.

συνέχεια....www.kathimerini.gr

Ποιοι μας τιμούν και που...