Δευτέρα

70 επιχειρηματικοί κολοσσοί υπέρ της Ελλάδας

πηγή: euro2day.gr

Εβδομήντα επιχειρηματικοί κολοσσοί της Γαλλίας και της Γερμανίας ξεκινούν διαφημιστική εκστρατεία, ζητώντας από την Ευρώπη να επιδείξει αλληλεγγύη προς τις χώρες που πλήττονται από την κρίση χρέους, ώστε να διασωθεί η ευρωζώνη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής Handelsblatt, οι επικεφαλής εταιρειών Daimler, Siemens, Deutsche Telekom, E.On, BMW, Deutsche Post, EADS, Total, Renault και EdF έχουν συνυπογράψει κοινή διαφημιστική καταχώρηση η οποία θα κυκλοφορήσει σε μεγάλες ευρωπαϊκές εφημερίδες την επόμενη εβδομάδα, ζητώντας στήριξη των χωρών που πλήττονται από την κρίση χρέους.

«Η κατάρρευση του ευρώ θα ήταν ένα καταστροφικό βήμα προς τα πίσω για την Ευρώπη» αναφέρει η διαφημιστική καταχώρηση των CEO όπου επισημαίνεται ότι η ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων στον διεθνή στίβο του ανταγωνισμού έχει βελτιωθεί σημαντικά λόγω του ευρώ.

Οι ισχυροί του γαλλογερμανικού επιχειρείν υπεραμύνονται παράλληλα των δισεκατομμυρίων ευρώ που δόθηκαν σε στήριξη προς την Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, επισημαίνοντας ότι η κρίση χρέους εγκυμονεί κινδύνους για τα επιτεύγματα της ΕΕ.

Βραχυπρόθεσμα, υποστηρίζουν, οι χώρες που πλήττονται από την κρίση χρέους θα πρέπει να στηριχθούν ώστε οι λαοί τους να έχουν ελπίδες για το μέλλον.

Ποιοι μας τιμούν και που...