Τρίτη

Εχουμε πρόγραμμα που θα ανοίξει την πόρτα της αισιοδοξίας

Από: www.tanea.gr

Αβραμόπουλος: «Εχουμε πρόγραμμα που θα ανοίξει την πόρτα της αισιοδοξίας»

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΑΝΝΑ ΑΝΔΡΕΟΥ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

«Η καινούργια κυβέρνηση έχει καταρτίσει ένα σχέδιο, ένα πρόγραμμα που θα ανοίξει και πάλι την πόρτα της αισιοδοξίας και της προόδου» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος κατά τη συνάντησή του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο χθες το απόγευμα στην Κωνσταντινούπολη από τον οποίο ζήτησε την ευλογία του.
Η συνάντηση κράτησε μιάμιση ώρα και ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε πως «η πατρίδα μας αυτό τον καιρό διέρχεται δύσκολες στιγμές, η κοινωνία μας υποφέρει». Σύμφωνα με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος έφτασε στην Κωνσταντινούπολη για τη Σύνοδο του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας των Χωρών του Εύξεινου Πόντου, το έργο της νέας κυβέρνησης είναι δύσκολο: «Είναι πράγματι δύσκολο αυτό το έργο. Το έχουμε αναλάβει, το έχουμε επωμισθεί όλοι με αίσθημα δημοσίου και εθνικού καθήκοντος».
Διαβεβαίωσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη ότι η Ελλάδα θα είναι πάντοτε στο πλευρό του Φαναριού, επισημαίνοντας ότι «ο ιστορικός αυτός θεσμός εξακολουθεί να κρατάει ψηλά τη σημαία των παραδόσεων της Ορθοδοξίας». Από την πλευρά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης, αφού επισήμανε ότι ο νέος υπουργός «χαίρει και απολαύει μεγάλης εκτιμήσεως στον πολιτικό χώρο της Τουρκίας», πρόσθεσε ότι «όλα αυτά μας γεμίζουν χαρά και αισιοδοξία για το μέλλον, για το Πατριαρχείο μας, και για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις».
Σε άλλες δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο Δημήτρης Αβραμόπουλος τόνισε: «Θέλουμε να διατηρήσουμε σχέσεις καλής γειτονίας με τη γειτονική Τουρκία στην Ενωμένη Ευρώπη». Στο πλαίσιο των συναντήσεών του στην Κωνσταντινούπολη ο έλληνας υπουργός είχε προγραμματισμένο ραντεβού για σήμερα με τον τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ποιοι μας τιμούν και που...