Πέμπτη

Επτά, ουσιαστικού αλλά και συμβολικού χαρακτήρα, «ανατροπές» στην κοινοβουλευτική λειτουργία


Βουλή των «200» προτείνει ο Κυρ. Μητσοτάκης

Επτά, ουσιαστικού αλλά και συμβολικού χαρακτήρα, «ανατροπές» στην κοινοβουλευτική λειτουργία, μεταξύ των οποίων η μείωση των βουλευτών σε 200, η κατάργηση σειράς προνομίων (αποζημιώσεις, αυτοκίνητο), αλλά και το κλείσιμο του καναλιού της Βουλής προτείνει, με ανοικτή επιστολή του προς το σύνολο των βουλευτών, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Στον απόηχο της κλιμακούμενης κοινωνικής απαξίας προς το πολιτικό σύστημα, ο βουλευτής της Ν. Δ. σημειώνει προς τους συναδέλφους του πως «ή θα επιλέξουμε να αφήσουμε τα πράγματα ως έχουν ή θα αναμετρηθούμε γενναία με τις αδυναμίες μας, ακόμα και αν χρειαστεί να “ματώσουμε” οι ίδιοι... Πάντως, η αμηχανία είναι ανεπίτρεπτη και η αδράνεια μπορεί να αποβεί καταστροφική».

Η πρόταση του κ. Μητσοτάκη προβλέπει μείωση του αριθμού των βουλευτών από 300 σε 200, κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης, κατάργηση του επιδόματος για συμμετοχή των βουλευτών σε επιτροπές της Βουλής, κλείσιμο του καναλιού της Βουλής, κατάργηση των βουλευτικών αυτοκινήτων, κατάργηση στην πράξη της βουλευτικής ασυλίας και, τέλος, διαχρονική ανάρτηση του «πόθεν έσχες» των βουλευτών στο Διαδίκτυο.

Πάντως, στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου δεν έλειπαν και τα αιχμηρά σχόλια, κυρίως από βουλευτές της Ν. Δ., που έσπευδαν να ταυτίσουν τις θέσεις του βουλευτή με αυτές που εξέφρασε, προ ημερών, ο υπουργός Εξωτερικών κ. Δ. Δρούτσας και θύμιζαν την ισχυρή πολιτική παράδοση που έχει ως κληρονομιά ο κ. Μητσοτάκης.

Ποιοι μας τιμούν και που...