Παρασκευή

Αναλυτική πρόγνωση καιρού μέχρι τη Δευτέρα


Στην Αττική ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει βελτίωση από το μεσημέρι της Παρασκευής και η μέγιστη θερμοκρασία μέχρι και τα Χριστούγεννα αναμένεται να φτάσει τους 11 ώς 12 βαθμούς Κελσίου.

Συνέχιση της κακοκαιρίας θα έχουμε σήμερα, στη Δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Στερεά, τη Βόρεια και Ανατολική Πελοπόννησο, τις Σποράδες, την Κρήτη και το Ανατολικό Αιγαίο, με βροχές και χιόνια στα ορεινά των νοτιότερων περιοχών και χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια, ακόμα και σε πεδινές περιοχές κυρίως της Μακεδονίας. Από το μεσημέρι πάντως και μετά τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν, από βορά προς νότο, σταδιακή εξασθένηση. Στο Ιόνιο και τη Δυτική Ελλάδα αναμένονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές το πρωί στη Δυτική Πελοπόννησο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -4 έως 8 βαθμούς με τη μέγιστη στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία να μην ξεπερνάει τους 4 βαθμούς, στην Ήπειρο από 4 έως 11,στην υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα από 7 έως 13 βαθμούς, στη Κεντρική Ελλάδα από 3 έως 6 βαθμούς, στη Νότια Ελλάδα από 7 έως 11 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές από 10 έως 14 βαθμούς.
Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο αρχικά θα πνέουν ασθενείς αλλά το μεσημέρι θα στραφούν σταδιακά σε βόρειους – βορειοδυτικούς σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις. Στο Βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις έντασης 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι και το πρωί στο Νότιο Ιόνιο ισχυροί.

Νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους και χιονοπτώσεις στα δυτικά και βόρεια ορεινά, περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική, με τα φαινόμενα να εξασθενούν από το απόγευμα και μετά. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 11 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και το Νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, αρχικά σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, με ενίσχυση από το μεσημέρι σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις.

Νεφώσεις με χιονοπτώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορη εξασθένηση των φαινομένων, περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 2 με 3 βαθμούς. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις με μικρή εξασθένηση από το μεσημέρι.

Βελτιωμένο καιρό περιμένουμε τα Σάββατο παραμονή των Χριστουγέννων 24 Δεκεμβρίου 2011, καθώς στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με παροδικές μόνο νεφώσεις. Εξαίρεση αποτελούν η Χαλκιδική, η Εύβοια, η Ανατολική Στερεά, η Βορειοανατολική Πελοπόννησος και η Βόρεια Κρήτη όπου στην αρχή της ημέρα θα επικρατούν αυξημένες νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο στα πεδινά και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στη Χαλκιδική. Τα φαινόμενα όμως σταδιακά θα σταματήσουν και ο καιρός το απόγευμα θα βελτιωθεί.

Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα, θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -8 έως 6 βαθμούς, στην Ήπειρο από -3 έως 11,στην υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα από 5 έως 13 βαθμούς, στη Κεντρική Ελλάδα από 1 έως 8 βαθμούς, στη Νότια Ελλάδα από 5 έως 11 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές από 10 έως 14 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο θυελλώδεις, σταδιακά όμως σε όλο το Δυτικό Αιγαίο θα εξασθενήσουν. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.
Αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα για εκδήλωση χιονόνερου στα βόρεια του νομού και ασθενών χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα, περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Ο καιρός από το μεσημέρι και μετά θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 10 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό θα πνέουν βόρειοι σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι και στο Νότιο Ευβοϊκό βόρειοι – βορειοανατολικοί ισχυροί με γρήγορη εξασθένηση.

Ηλιοφάνεια και κρύο, περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 5 βαθμούς αλλά το πρωί θα σημειωθεί παγετός. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν βόρειοι – βορειοδυτικοί μέτριοι με σταδιακή εξασθένηση.

Τα Χριστούγεννα στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, ενώ ίδιο θα είναι το σκηνικό του καιρού τουλάχιστον ώς την Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου.
Νεφώσεις θα επικρατήσουν τα Χριστούγεννα και στη Θεσσαλονίκη και βελτίωση του καιρού αναμένεται από την Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου.

Την Κυριακή των Χριστουγέννων 25/12 στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, χωρίς να λείπουν όμως και τα διαστήματα ηλιοφάνειας κυρίως στο Ανατολικό Αιγαίο και το Βόρειο Ιόνιο. Ασθενείς βροχές θα σημειωθούν στη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο ενώ ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως της Μακεδονίας και της Ηπείρου. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις. Οι θερμοκρασίες δε θα σημειώσουν αξιόλογη μεταβολή.

Τη Δευτέρα 26/12 αναμένεται πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού καθώς στη Δυτική Μακεδονία, τα ορεινά της Θεσσαλίας, την Εύβοια, την Κεντρική και Ανατολική Στερεά και την Ανατολική Πελοπόννησο, θα επικρατήσουν νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά αλλά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο από τη Λαμία και βορειότερα. Στην υπόλοιπη χώρα δεν αναμένονται κάποια ιδιαίτερα φαινόμενα. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά στο Βορειοανατολικό Αιγαίο θυελλώδεις, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν ανατολικοί – βορειοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι. Οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν σε χαμηλά επίπεδα και το πρωί θα διατηρηθεί ο παγετός στα βόρεια και τοπικά στα κεντρικά.

Πηγή: ipop.gr

Ποιοι μας τιμούν και που...