Πέμπτη

Επιτέλους μια Άσπρη Μέρα!


Σκηνικό χιονιά σε όλη την Ελλάδα

Χριστουγεννιάτικο το σκηνικό του καιρού σχεδόν σε ολόκληρη την  Ελλάδα με το ...φυσικό του χρώμα το λευκό να κυριαρχεί. Όλα δείχνουν ότι το χιόνι ήρθε για να μείνει.
Στο χιονοδρομικό Καλαβρύτων όλα είναι έτοιμα να υποδεχθούν από την Παρασκευή στις μοναδικές πίστες του Χελμού τους λάτρεις των χειμερινών σπορ όπως έτοιμα είναι και τα καταλύματα σε όλη την επαρχία, με πολλές επιλογές για όλα τα... βαλάντια. 
Με απόλυτη επιτυχία κύλησε η πρώτη μέρα λειτουργίας του Χιονοδρομικού κέντρου Παρνασσού για χιονοδρομία. 
Δεν λείπουν όμως και τα προβλήματα σε πολλές περιοχές λόγω του χιονιά.  Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο νομό Ευρυτανίας, όπου οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες σε όλο το οδικό δίκτυο. Λόγω της κακοκαιρίας δεν λειτουργούν τα σχολεία σε ολόκληρο τον νομό.

Επίσης, αλυσίδες χρειάζονται στο ορεινό οδικό δίκτυο των νομών Φλώρινας, Κοζάνης, Καστοριάς και Γρεβενών, καθώς και στην εθνικό οδό Θεσσαλονίκης-Σερρών από το 300ό χιλιόμετρο. 
 Έντονη χιονόπτωση παρατηρείται και στην παλιά εθνική οδό Λαμίας – Λάρισας στον δρόμο προς τον Δομοκό. Η χιονόπτωση ξεκινά από το 7ο χιλιόμετρο και από το 12ο και μετά έχει αρχίσει να το πιάνει στο οδόστρωμα. Ήδη παρατηρούνται τα πρώτα προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων. Η αστυνομία έδωσε εντολή όλες οι νταλίκες που κινούνται προς Δομοκό, να σταθμεύουν προσωρινά μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα στην περιοχή του Σανατορίου.

Στην Κεντρική Μακεδονία, αντιολισθητικές αλυσίδες λόγω χιονόπτωσης ή παγετού χρειάζονται οι οδηγοί που κινούνται προς τα χιονοδρομικά κέντρα «Καϊμάκτσαλαν» στο όρος Βόρας, Σέλι και «3-5 Πηγάδια». Εξάλλου, με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στα ορεινά των Τρικάλων και της Καρδίτσας. Την ίδια ώρα, καθαροί είναι οι δρόμοι στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Το βράδυ της Πέμπτης αναμένεται να χιονίσει στα βόρεια και δυτικά ορεινά και της Αττικής, ενώ χιονοπτώσεις σημειώνονται σε περιοχές γύρω από τη Θεσσαλονίκη (Χορτιάτης, Περιστερά, Λιβάδι, Άσσηρος κ.ά.).

Πηγή : protothema.gr

Ποιοι μας τιμούν και που...