Πέμπτη

ΓΑΠ: «Και εταιρία παιχνιδιών υπονομεύει το ΠΑΣΟΚ!»


Άρθρο του Νίκου Ζαχαριάδη

Νέος γύρος κουτσομπολιών και αποκαλύψεων παρασκηνίου, αναμένεται να ξεκινήσει μετά την καταγγελία του πρώην πρωθυπουργού ότι και ένα επιτραπέζιο παιχνίδι που ελέγχεται από γνωστό εκδοτικό συγκρότημα, υπονομεύει το ΠΑΣΟΚ και τις διαδικασίες διαδοχής.

Νέα στρατηγική εγκαινίασε χθές ο προέδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος ουσιαστικά έδωσε το δαχτυλίδι της διαδοχής στον Σταύρο Ψυχάρη, αναγνωρίζοντάς του ευθέως την δυνατότητα να ρίχνει κυβερνήσεις με το να μην τις υποστηρίζει! Αποδίδοντάς του δηλαδή μια ικανότητα που δεν διαθέτει κανένας από τους πρώην υπουργούς του και υποψήφιους διαδόχους του.
Ταυτόχρονα, βλπεποντας πόσο μικρή ανταπόκριση έχουν στο κοινό οι δηλώσεις των «δελφίνων», υιοθέτησε την επικοινωνιακή τεχνική της τηλεπαρουσιάστριας: Φρόντισε να στρέψει την προσοχή σε κουτσομπολιά με πολέμους συμφερόντων, ώστε να σταματήσει το κοινό να ασχολείται μαζί τους και να θυμάται συνέχεια πόσο αδιάφοροι είναι.

Στα πλαίσια μάλιστα της νέας παράστασης με τίτλο «Άδικε Ντουνιά με τα Συμφέροντα σου» παρουσίασε χθες στο πολιτικό συμβούλιο και ένα επιτραπέζιο παιχνίδι (φωτό), με ξεκάθαρους πολιτικούς υπαινιγμούς, που ονομάζεται «Τούμπα Λούμπα Πασοκάκια»! Πρόκειται για ένα παιχνίδι δεξιοτεχνίας και ισσοροπιών, όπου οι παίκτες καλούνται να αφαιρέσουν όσα περισσότερα συμφέροντα μπορούν, χωρίς να πέσει κανένα «πασοκάκι».
Έγκυροι αναλυτές που παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ (προκειμένου να βοηθήσουν τον υποψήφιο της αρεσκείας τους), σχολίασαν σοκαρισμένοι, ότι με την κίνηση αυτή, ο πρόεδρος θέλει να δείξει ότι διατηρεί την πρωτοβουλία των κινήσεων και ότι προσπαθεί να συνεχίσει να επηρεάζει τις εξελίξεις από το παρασκήνιο.

Οι υποψήφιοι διάδοχοι πάντως, εκμεταλλευόμενοι την στροφή της κοινής γνώμης για άλλη μια φορά στα ίδια σενάρια με τα συμφέροντα, κερδίζουν χρόνο ώστε να καταλάβουν τουλάχιστον εκείνοι ποιά είναι η νέα πρόταση του ΓΑΠ για να τοποθετηθούν, μπας και καταφέρουν πάλι να θυμίσουν την παρουσία τους. 
Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως αυτή τη φορά δεν έλειψαν και οι οξείες αντιδράσεις όπως η δήλωση «κάποιοι δεν κάνουν κάτι που πρέπει!» (ειπωμένο όμως με ύφος τύπου «ξεπέρασα τα όριά μου»), όταν ο πρόεδρος άνοιξε το κουτί του παιχνιδιού για να κάνει μια γρήγορη επίδειξη.
Επίσης, μετά το τέλος της πολύωρης συνεδρίασης, δεν ήταν λίγα τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου που αποχωρούσαν κλαμμένα σιγοψυθιρίζοντας ότι «δεν αντέχουν άλλο» και «τι σου είναι ο Άνθρωπος, ένα τίποτα...» ενώ κάποιοι έδειχναν έτοιμοι να τα παρατήσουν προκειμένου να ξαναπεράσουν μια τέτοια «απάνθρωπα ματαίη» διαδικασία.
Βγαίνοντας από το κτίριο των γραφείων, πάντως ο ΓΑΠ, δήλωσε στους απεγνωσμένους δημοσιογράφους πως τώρα ξεκαθαρίζει σιγά σιγά ο ρόλος του καθένα και ότι στην επόμενη συνεδρίαση θα εξηγήσει τι εννοεί, γιατί θα φέρει και τις οδηγίες χρήσεως του παιχνιδιού που χθές τις είχε ξεχάσει.

Τέλος συμπλήρωσε ότι λόγω μιας επέμβασης που έκανε στο μάγουλο, βρίσκεται ακόμα υπο την επήρεια της νάρκωσης, οπότε αυτά που δήλωσε λίγο πριν στο συμβούλιο, ενδέχεται να μην ισχύουν και να είναι τελικά υποψήφιος!

Πηγή : protagon.gr

Ποιοι μας τιμούν και που...