Δευτέρα

Γαβράς: Η Ελλάδα θύμα του τρίτου παγκοσμίου πολέμου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012 [ http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4696217 ]
Τελευταία ενημέρωση: 20/02/2012 10:14
Web-Only

«Η Ελλάδα είναι από τα πρώτα θύματα ενός οικονομικού πολέμου. Αυτός είναι ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος» δήλωσε ο Κώστας Γαβράς, αναφερόμενος στην οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα μας. Ο διακεκριμένος σκηνοθέτης -που διαδήλωσε υπέρ της Ελλάδας μαζί με χιλιάδες άλλους κατοίκους του Παρισιού- μίλησε με σκληρά λόγια για τη στάση που τηρεί η Γερμανία.Ο Κώστας Γαβράς είπε με νόημα ότι δεν «τα φάγαμε όλοι μαζί», υποστήριξε ότι η κρίση μπορεί να είναι μια ευκαιρία ώστε να αλλάξει το ελληνικό κράτος, ενώ ευχήθηκε στους Έλληνες «κουράγιο και αισιοδοξία», διαμηνύοντας ότι «θα περάσει κι αυτός ο καημός».

Σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό, με αφορμή τη συμμετοχή του στη συγκέντρωση που οργανώθηκε στο Παρίσι σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τη χώρα μας, ο Κώστας Γαβράς ξέσπασε κατά της Γερμανίας.

«Όλες οι αγριότητες των Γερμανών, η βαρβαρότητα, είναι κάτι απίθανο πώς οι Γερμανοί έφτασαν σε τέτοια άκρα. Αυτοί που πούλησαν τόσα πράγματα στην Ελλάδα, που έκαναν τόσα σκάνδαλα στην Ελλάδα, πληρώνοντας τους μεν και τους δε για να αγοράσουν τα προϊόντα τους. Αυτό το ξεχνούν τώρα. Η κ. Μέρκελ αδιαφορεί» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Κ.Γαβράς υποστήριξε πως «αυτή η τρομερή κρίση μπορεί να είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να αλλάξει ριζικά το ελληνικό κράτος. Αυτοί που δεν πλήρωναν τους φόρους, αυτοί οι υπουργοί που έπαιρναν δώρα απ' τους ξένους. Όλα αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα, αυτά πρέπει να αλλάξουν ουσιαστικά».

Ο διάσημος σκηνοθέτης αναφέρθηκε και στη φράση «μαζί τα φάγαμε» του Θ.Πάγκαλου, χωρίς να τον κατονομάσει. «Δεν θα φάγαμε όλοι μαζί. Τα έφαγαν εκείνοι που ήταν στο τραπέζι. Οι άλλοι είχαν ψίχουλα γύρω τους και σήμερα αυτοί που είχαν ψίχουλα δεν έχουν τίποτα. Αυτό είναι το μεγάλο δράμα στην Ελλάδα» είπε.

Με αφορμή την ταινία που ετοιμάζει και η οποία έχει σχέση με την οικονομία, ο Κ.Γαβράς είπε ότι πρέπει να γυριστεί ένα φιλμ για την οικονομική κρίση και τις συνέπειες που έχει στην Ελλάδα. «Νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε, μου φαίνεται τελείως απαραίτητο. Κάναμε πολλά φιλμ πάνω στην κατοχή, πάνω στον Εμφύλιο πόλεμο» δήλωσε.

«Αυτός είναι οικονομικός πόλεμος. Η Ελλάδα είναι από τα πρώτα θύματα. Αυτός είναι ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος» συνέχισε.

Ο Κ.Γαβράς ευχήθηκε «κουράγιο και αισιοδοξία», στέλνοντας σε όλους τους Έλληνες το μήνυμα ότι «θα περάσει κι αυτός ο καημός»

Ποιοι μας τιμούν και που...