Τρίτη

Σε ετοιμότητα οι «Φρουροί της Επανάστασης» στο Ιράν


Προετοιμασία για «εξωτερικές επιθέσεις»

Την πολεμική ετοιμότητά τους ενισχύουν οι οι δυνάμεις του Ιράν με εντολή του διοικητή των «Φρουρών της Επανάστασης» στρατηγού Μοχάμεντ Αλ Τζααφάρι,  προετοιμαζόμενες για πιθανές εξωτερικές επιθέσεις.

Σύμφωνα με δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών, το Ιράν έχει ξεκινήσει σχέδια για αποστολή πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς, εκρηκτικών, πυροβολικού και μονάδων των Φρουρών της Επανάστασης σε βασικές αμυντικές θέσεις.

Η κίνηση αυτή έρχεται με φόντο την αυξημένη πίεση που δέχεται η Τεχεράνη για το πυρηνικό της πρόγραμμα. Το Ιράν φοβάται συντονισμένες επιθέσεις της Δύσης για την καταστροφή βασικών τμημάτων των πυρηνικών της εγκαταστάσεων.

Οι φόβοι αυξάνονται εντός του Ιράν ότι μπορεί να δεχθεί πλήγμα είτε από τις ΗΠΑ, είτε από το Ισραήλ, με αποτέλεσμα να εντείνεται το «ψυχροπολεμικό» κλίμα στην περιοχή.

Η κλιμάκωση της έντασης οφείλεται και στην επίθεση στην βρετανική πρεσβεία στην Τεχεράνη, που οδήγησε στο κλείσιμό της αλλά και στο κλείσιμο και άλλων δυτικών πρεσβειών και στην απέλαση των Ιρανών διπλωματών από τη Βρετανία. 

Πηγή : newsbeast.gr

Ποιοι μας τιμούν και που...