Τετάρτη

Επεισόδια στις πορείες για την μνήμη του Αλ.Γρηγορόπουλου


Δυο φορές άφησαν την Τρίτη τις θέσεις τους μπροστά από το Κοινοβούλιο οι εύζωνες: το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια της μαθητικής πορείας στη μνήμη του αδικοχαμένου Αλέξη Γρηγορόπουλου, και το βράδυ, όταν ξεκίνησε ο «δεύτερος γύρος» επεισοδίων μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων.

Προσαγωγές, συλλήψεις και τραυματισμοί αστυνομικών

Κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων με αφορμή τη συμπλήρωση τριών χρόνων από τη δολοφονία του 15χρονου, η Αστυνομία προχώρησε συνολικά σε 11 συλλήψεις και 38 προσαγωγές για επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και άλλα αδικήματα. Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. σε ανακοίνωσή της, ομάδες ατόμων από τους συγκεντρωθέντες επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις σε διάφορα σημεία της Πλατείας Συντάγματος και των γύρω δρόμων, με πέτρες, μάρμαρα και βόμβες μολότοφ.
Επίσης προξένησαν περιορισμένες υλικές ζημιές, ενώ από τις επιθέσεις τραυματίσθηκαν 14 αστυνομικοί.

Μαθητική πορεία

Με πορείες και συλλαλητήρια, μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί τίμησαν σε όλη την Ελλάδα τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου που έπεσε νεκρός στα Εξάρχεια πριν από 3 χρόνια, από τα πυρά ειδικού φρουρού.
Φορτισμένη ήταν από νωρίς το πρωί της Τρίτης η ατμόσφαιρα στο κέντρο της Αθήνας, με μαθητές και φοιτητές να κρατούν πανό με συνθήματα όπως "Ποτέ δεν ξεχνάμε", "Αλέξη ζεις και είσαι ήρωας" και "Αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη".

Από νωρίς το πρωί, έντονη ήταν η παρουσία των ΜΑΤ στο κέντρο της Αθήνας, ενώ τα μέτρα ασφαλείας θύμιζαν την επέτειο του Πολυτεχνείου: Η Αστυνομία είχε στήσει τον μεταλλικό φράκτη στα Λουλουδάδικα μπροστά στη Βουλή, ενώ είχε διακοπεί και η κυκλοφορία για τα οχήματα στο κέντρο της Αθήνας.
Κουκουλοφόροι άρχισαν να πετούν βόμβες μολότοφ και μάρμαρα μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, με αποτέλεσμα να φύγουν οι εύζωνοι από τη θέση τους για λόγους ασφαλείας.Οι άνδρες των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών, ενώ τα επεισόδια επεκτάθηκαν και στην οδό Πανεπιστημίου.

Πηγή : real.gr

Ποιοι μας τιμούν και που...